Ardtornish Primary

Location

St Agnes SA  |  Kaurna Country

Status

Under construction

Client

Department for Education

Visuals

Das Studio

Scope

Architecture, Interior Design, Project Management

Ardtornish Primary School has seen significant growth to student numbers over recent years which resulted in a disparate collection of small interventions. Following the departure of Year 7 students from the campus, the school was given the opportunity to replace existing, aged facilities allowing for the development of a new heart of the campus.

A symbol of a new era for a campus embedded in the history of a strong north-eastern community.

Place

Taking cues from the existing landscape and established trees already at the school, there was a strong desire for outdoor connections while creating modern learning environments that are both flexible and inspiring.

The resulting 1200m² build increases visual presence along Smart Road creating a new entry point that encourages further community connection to all sides of the school.

Proposition

Comprising 13 new General Learning area spaces with Breakouts, a Music room, Withdrawal spaces and amenities split across two wings and an 80-metre-long footprint, all learning spaces share a connection with Outdoor Learning areas as well as access to a new Nature Play nestled between the new build and existing infrastructure.